برکات وجود حضرت معصومه(س) برای قم
به طور قطع ميتوان گفت: شهر قم اولين مركز تشيع در ايران بوده است. چون سابقة تشيع آن به آخر قرن اوّل هجري باز ميگردد و تا آن موقع، ايران هنوز گرفتار كشمكش بين پذيرش اسلام و باقي ماندن بر دين اجدادي خود بود. مردم قم بدون پروا مذهب خود را آشكار ميكردند و با خلفا درميافتادند و والي غير شيعه را نميپذيرفتند.
قم از همان آغاز اسلام مورد توجه ائمه اطهار- عليهمالسّلام- بوده و در مورد اين شهر و فضايل آن از زبان علي(ع) رواياتي وارد شده است و اين شهر به عنوان حرم و پناهگاه اهل بيت شمرده شده است. با توجه به سير تاريخي اين شهر اين مطلب كاملاً ثابت ميشود که قم اولين شهر در ايران است كه مذهب حق تشيع را ميپذيرد، اين امر و نظائر آن باعث شد كه مردم این شهر مورد اتهام قرار گيرند، قتل عام و شكنجه شوند، شهرشان ويران گردد، مورد طعن و ناسزا قرار گيرند و هر نوع صدمهاي به آنان وارد آيد. آنان اما همچون كوه در راه ايمان و عقيده خود استوار ماندند و تمامي اين بلايا را به جان خريدند و از حمايت اهل بيت(ع) دست برنداشتند.
علت و نحوه ورود حضرت معصومه(س) به قم
به طور كلي هر علوي و شيعي مذهبي كه از دست حكام جبار عباسي ميگريخت اميدش شهر مقدس قم بود و بدانجا پناه ميبرد و سخت مورد حمايت مردم قرار ميگرفت، كه با ورود حضرت معصومه(س) فرزند بلافصل امام موسي بن جعفر(ع) به قم و دفن آن حضرت در آن شهر شهرت پيدا كرد.
علت ورود آن حضرت به مسئله مهاجرت برادر بزرگوارش حضرت امام رضا(ع) به ايران مربوط است. يعني در راستاي سفر آن حضرت انجام گرفته است.
مأمون در سال 200 هـ.ق امام رضا(ع) را به مرو فراخواند و بنا به نقلي بعد از استقرار آن حضرت در ايران نامهاي خطاب به خواهر گرامياش حضرت فاطمه معصومه(س) مرقوم و آن را توسط يكي از غلامانش به مدينه منوره ارسال کرد. امام به غلامش دستور داد كه در هيچ منزلي توقف نكند تا در اندك زمان ممكن آن نوشته را به مدينه برساند. غلام، خود را به مدينه رساند و نامه امام هشتم را به خدمت حضرت معصومه تسليم کرد و آن حضرت به مجرد رسيدن نامه برادرش، خود را آماده سفر کرد. اين روايت در كتابهاي دست اول و قديمي ذكر نشده است.
بنا به نقل ديگر حضرت معصومه(س) بعد از يك سال از ورود حضرت رضا(ع) به سرزمين خراسان به قصد زيارت و ديدار با برادر خود از مدينه به قصد خراسان حركت كرد. اين روايت معتبرتر است.
طبق اين دو نقل، حضرت معصومه به شوق ديدار برادر و امام زمان خود در سال 201 هـ با گروهي از اطرافيان، از مدينه حركت كرد و وقتي به ساوه رسيد مريض شد. سؤال کرد: تا قم چقدر راه است؟ گفتند: ده فرسخ، فرمود مرا به قم برسانيد. او را به قم رسانيدند. بنا به نقل ديگر وقتي آن حضرت به ساوه رسيد عدهاي از دشمنان اهل بيت با اشاره مأمون عباسي، راه را بر آنان بستند و در يك درگيري نابرابر، همه برادران و اكثر همراهان مرد آن حضرت را به شهادت رساندند و حضرت معصومه از شدت تأثر و تألمات به سختي بيمار شدند به نحوي كه ادامه سفر برايشان ناممكن گرديد.
اگرچه برخي نقلهاي ضعيف اين جريان درگیری را نقل ميكنند ولي اين مطالب در منابع معتبري به چشم نميخورد و هيچ يك از منابع معتبر تاريخي چنين درگيري را گزارش نكردند و همچنين اين مطالب با توجه به موقعيت امام رضا ـ ع ـ در آن موقع بعيد به نظر ميرسد.
حال اين سؤال مطرح ميشود كه آيا مردم قم از آمدن حضرت معصومه به ساوه اطلاع يافته و به استقبال آن حضرت رفتهاند و با تجليل و احترام به قم آوردند، يا خود او به طرف قم حركت كرده است؟ طبق نقل كتاب معتبر تاريخ قم، روايت صحيح اين است كه چون خبر به آل سعد رسيد با هم اتفاق كردند كه از آن حضرت درخواست كنند به قم بيايد و موسي بن خزرج بن سعداشعري بيرون آمد و چون به شرف ملازمت حضرت فاطمه رسيد، زمام ناقه او بگرفت و به جانب شهر بكشيد و به در سراي خود فرود آورد. محل و سراي موسي بن خزرج و حجرهاي كه حضرت معصومه در آن به عبادت پرداخته، اكنون مشخص و زيارتگاه است.
بنابراين آنچه از منابع معتبر بر ميآيد اين است كه حضرت معصومه براي ديدن برادر خود به طرف ايران حركت كرده است. شايد وضع نامطلوب مدينه براي زندگي (از جهت آزار و اذيت علويان توسط حكومت) و محدوديتهاي آن در مصمم شدن حضرت معصومه تاثير داشته باشد. همچنين در طول مسير، ايشان به تبليغ امامت و تشيع نيز پر داخته باشد. ولي عمده دليل مسافرت حضرت معصومه، زيارت برادر بوده است.
قم؛ پناهگاه شیعیان و هسته مرکزی علوم اهل بیت(ع)
در زبان ائمه اطهار- عليهم السّلام - به شهر قم، آشيانه آل محمد و مأواي فاطميون و جايگاه شيعيان ايشان اطلاق شده است. در روايتي دیگر اهل قم انصار و ياوران اهل بيت- عليهمالسّلام- خوانده شدهاند؛ شهري با اين صفات، طبيعي است كه در عصر عباسي كه اولاد علي(ع) در شكنجه و فشار قرار ميگرفتند، يكي از پناهگاههاي عمدة علويان واقع شود.
بعد از دفن حضرت معصومه(س) توجه علويان و سادات نسبت به قم فزوني يافت و در فاصلة كوتاهي عدة بسياري از فرزندان امامان از اطراف به قم رو آوردند و بتدريج يكي از مراكز عمدة سادات قرار گرفت و امروز شايد بتوان گفت كه از نظر كثرت سادات، شهري كم نظير است. و اين كثرت باعث شده بود كه در شهر قم هم تشكيلاتي بنام «نقابت» عهدهدار امور سادات بشود.
از آنچه گفته شد به خوبي روشن ميشود كه شهر قم از همان سدههاي اوليه اسلام اميد و پناهگاه شيعيان و آل علي(ع) بوده و قلب جهان تشيع در قم ميتپيد و علوم مختلف اهل بيت- عليهمالسّلام- در آن شهر تدريس و تبليغ ميشد.
امروز هم شهر مقدس قم بسان ستارهاي درخشان در آسمان تشيع ميدرخشد و در هيچ جاي دنيا شهري به اين ويژگي وجود ندارد. وجود باثمر هزاران عالم و دانشمند تراز اوّل شيعي، حوزة عظيم، گسترده و پربار براي بسط و گسترش علوم مختلف شيعي، توجه هر ساله ميليونها عاشق اهل بيت از اقصي نقاط جهان به اين شهر، برگزاري مراسم مذهبي ناب شيعي، اين شهر را به قلب تپندة جهان تشيع در دنيا تبديل كرده است.
منبع: کیهان
دلجویی واقعی از مردم با تغییر سیاستهای دولت ممکن است
اگر معاون اول رئیسجمهور واقعاً نگران فشار بر مردم است، باید سیاستگذاریهای دولت به سمت حمایت از طبقات پایین تغییر جهت دهد.
معاون اول رئیسجمهور، در مراسم روز ملی صادرات گفت:«همواره بايد برابر ملت ايران بهويژه طبقات ضعيف سر تعظيم فرود آوريم كه اين روزها را با صبر و تحمل، سختيها را پشتسر گذاشتند و حاضر نشدند كمترين حركتي نشان دهند، كشور و نظام در معرض خطر قرار دارد از خود بروز دهند؛ آنها با سيلي صورت خود را سرخ نگهداشتند و كمر خم نكردند.»
بهنظر میرسد اظهارات معاون اول رئیسجمهور نوعی دلجویی نسبت به مردم محروم و مستضعف جامعه در پی اعتراضات بنزینی اخیر است. اتفاقاً باید گفت: بسیاری از حاشیهنشینان در مواجهه نابرابر با شرایط و سیاستهای دولتی که میراثدار نگاه کارگزاران سازندگی در حکمرانی است کمر خم کردهاند.
وقتی تورم حتی مطابق آمارهای رسمی۴۰ درصد است انتظار میرود دولت گامهای عینی و واقعی جهت کاستن از فشار بر طبقات متوسط و علیالخصوص محرومان جامعه بردارد. اما در سالهای اخیر دولت تلاشی جهت بازتوزیع ثروت در جامعه به دور از تنشهای طبقاتی انجام نداده است. دولت در موارد بسیاری به توصیههای کارشناسان وقعی ننهاده و در نهایت تصمیمی اتخاذ کرده که به ضرر تعداد بسیار بیشتری از مردم تمام شده است. در واقع سهلانگاری دولت (اگر نخواهیم نگاه بدبینانهای داشته باشیم) در وضع و اجرای سیاستهایی که تنها به نفع اقشار ثروتمند و مرفه جامعه تمام میشود موجب ایجاد چالش و بحران شده است.
اگر معاون اول، واقعاً به این گفته خود اعتقاد دارد، ضرورت دارد گفتمان حاکم بر سیاستگذاریهای دولت حداقل اندکی به سمت مردم فقیر و مستضعف تغییر جهت دهد. این چرخش همان اتفاقی است که در دوران سازندگی نیز رخ داد و بعد از شورشهای اسلامشهر، چهاردانگه و... جهت سیاستهای دولت سازندگی از توسعه بدون ضابطه و به ضرر طبقات ضعیف جامعه اندکی تغییر پیدا کرد.
منبع؛ کیهان
زنگ خطر بازگشت داعش به عراق
🔹گروه تروریستی داعش دیشب در حملاتی پراکنده سه نقطه از عراق را مورد حمله قرار داد که با حضور و اقدام موثر نیروهای حشدالشعبی، طی درگیریهایی سنگین این حملات خنثی شد.
🔹نقطه اول: منطقه نفط خانة شمالی، در مسیر مندلی به سمت خانقین و در مسافت ۲۰ دقیقهای مرز ایران و عراق. تیپ ۲۰ حشدالشعبی با تروریستها درگیر و موفق به عقب راندن آنها شد. در این درگیری ۴ نفر از نیروهای مردمی عراق شهید و ۵ نفر دیگر مجروح شدند.
🔹نقطه دوم: منطقه جلولا، روستای صمیدع شمالی، در این درگیریها یکی از مقرهای امدادی و پزشکی حشدالشعبی با ۳خمپاره تروریستهای داعشی مورد هدف قرار گرفت.
🔹نقطه سوم: منطقه الکرمه در شمال فلوجه، داعش در این منطقه به یکی از پاسگاههای حشدالشعبی حمله کرد و در درگیریهای نیروهای مردمی عراق با تروریستها یک نفر به شهادت رسید.
🔹درگیریهای شب گذشته جدیترین تحرک تروریستهای داعشی، پس از آغاز اعتراضات ضد فساد عراقیها و استعفای دولت عادل عبدالمهدی است. چندی قبل ژنرال سعد العلاق رئیس استخبارات ارتش عراق درباره تلاش هستههای مخفی و خاموش داعش برای جذب نیروهای تازه و احیای این گروه هشدار داده بود.
بازداشت زن جوان اغتشاشگر با سوابق امنیتی گسترده
رئیس پایگاه چهارم پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ از بازداشت زن جوانی خبر داد که در جریان اغتشاشات اخیر اماکن عمومی را تخریب کرده بود.
سرهنگ مهدی تاجیک با اعلام خبر بازداشت یک زن اغتشاشگر، درباره جزئیات این خبر اظهار کرد: با دریافت خبری مبنی بر اینکه زن جوانی در روز نخست اغتشاشات با آتش زدن چند حلقه لاستیک و انسداد خیابان فدائیان اسلام، شعاردهی و سنگپرانی به سمت مأموران، اماکن عمومی را تخریب کرده، بررسی موضوع در دستور کار مأموران پایگاه چهارم پلیس امنیت عمومی پایتخت قرار گرفت.
رئیس پایگاه چهارم پلیس امنیت عمومی پایتخت افزود: در تحقیقات پلیسی، مخفیگاه این زن جوان در حوالی شهرستان قرچک شناسایی اما در شاخه دیگری از تحقیقات پلیسی مشخص شد که متهم از محل سکونتش گریخته و به نقطه دیگری نقل مکان کرده است.
وی ادامه داد: تلاش مأموران برای شناسایی مخفیگاه جدید متهم ادامه یافت تا اینکه روز گذشته، مخفیگاه این فرد در حوالی چهارراه مصباح شهرستان کرج شناسایی شد و نتیجه تحقیقات انجام شده در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.
این مقام انتظامی از بازداشت این متهم در بامداد روز گذشته (سیزدهم آذر ماه) در یک عملیات پلیسی خبر داد و گفت: در بررسی سوابق متهم، جرایم امنیتی فراوانی دیده میشود و آخرین بار این خانم جوان در سال 91 توسط یکی از دستگاههای امنیتی کشور به جرم تبلیغ و فعالیت علیه نظام و حمایت از گروههای معاند بازداشت شده است که پس از تحمل حبس و آزادی از زندان، با تغییر چهره و مشخصات سجلیاش مجدداً سرلیدری اغتشاشات اخیر را برعهده گرفته بود.
به گفته تاجیک، متهم با اعتراف به جرایم انتسابی برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضایی قرار گرفت.
منبع؛باشگاه خبرنگاران پویا
ازغدی: مردم راه حل کشورند نه مشکل
- یک نماینده به درد بخور از ۲۸۰ نفر بهتر است.
- امام خمینی(ره) و نمایندگانی مثل شهید مدرس مردم را جزئی از راه حل جامعه میدانستند، نه مشکل و به آنها احترام میگذاشتند، اگر دروغگویی، چاپلوسی و کلاهبرداری نشود مشکلها را خود مردم حل میکنند.
- جریانهای متحجر مجلس میگفتند اگر رأی مدرس برخلاف ما بود قانون و یا نظر مجلس عوض میشد.
- عدهای فکر میکنند مجلس ماشین تولید مصوبه است و نماینده کارمند آن است، اما مدرس در مجلس به فکر خدمت به اسلام بود.
- شهید مدرس هیچوقت نگفت که با دیگر کشورها ارتباط نداشته باشیم بلکه میگفت شرق و غرب نباید به ما سلطه داشته باشند، ما نباید در طراحیهای آنها وارد شویم
- چندین سال پیش حتی نانوایی سرکوچه و پیرزنی که در تاکسی بود میدانست که آمریکا و انگلیس چه سیاست و رفتار مستکبرانهای در مقابل ایران دارند، اما سیاستمداران ما که درسش را خواندهاند تازه متوجه این موضوع شدهاند